Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

15 блока са подали искане за саниране

Сдружения от 15 жилищни блока в Монтана са подали в общината искане за саниране по Плана за възстановяване

Сдружения на собственици от 15 жилищни блока в Монтана са подали в общината искания за саниране и ремонти на сградите им по Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС, съобщи на брифинг кметът на Монтана Златко Живков. Днес той подписа договорите с всеки от председателите на сдруженията и заяви, че очаква одобренията на проектите.

Ремонтите са на обща стойност 10 269 000 лева, като сумите за отделните сгради са от 200 000 лева до 1,5 милиона лева и ще се изплащат на 100 процента от фондовете на ЕС. Живков се надява всички сдружения на собственици от Монтана да бъдат подкрепени финансово и до 2026 година ремонтите да бъдат направени. Това ще промени значително облика на града и ще повиши качеството на живот на хората в тези многофамилни сгради.

Стойността на имотите на живеещите във въпросните блокове ще се повиши, сметките за отопление ще намалеят, ще намалеят и изхвърляните в атмосферата вредни въглеродни емисии, обяви Живков. Той коментира, че това е директна полза от членството на България в Европейския съюз и съобщи, че Монтана има право да се възползва от 30 милиона лева за саниране на многофамилни жилищни сгради по Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button