Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

“България рън” събра над 200 участника

Първо състезание по планинско бягане събра над 200 професионалисти и любители във Вършец

Първо състезание от веригата „България рън“ събра над 200 професионалисти и любители на планинското бягане във Вършец днес.

Състезанието бе открито от президента на Европейската атлетика и на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов и от кмета на Вършец Иван Лазаров.

Участниците в бягането ще стартираха по алеята с чинарите пред детския комплекс във Вършец и премериха сили по трасе с дължина 11 500 метра и денивелация 120 метра. Бягането премина край емблематични за Вършец сгради като баните и старото казино, край лятното кино в боровия парк, след което спортистите се изкачиха до местността Иванчова поляна в Стара планина над града, а на връщане преминаха край новоизградената спортна зала във Вършец и финишираха на същото място. Освен по дългото трасе имаше състезание и по две по-къси дистанции. По-малко тренираните бягаха на 5900 метра, а най-малко подготвените се състезаваха на 1200 метра. Кметът на Вършец Иван Лазаров също участва в тази дистанция и финишира успешно. Най-възрастен състезател на тази дистанция беше 73-гдишният Мариян Марков от Вършец.

Всеки от участниците в бягането получи медал, а също пакет с фланелка и шапка.

Организатори на състезанието са Българската федерация по лека атлетика и Община Вършец. Състезанието е част от празника на курорта, минералната вода и Балкана, който е през юли и август във Вършец, посочи кметът Иван Лазаров. Той обеща да направи всичко възможно бягането да стане традиция и да се провежда всяка година като част от празника на Вършец и от календара на Българската федерация по лека атлетика.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button