Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Деца рисуват на открито в Берковица

Деца рисуват на открито забележителностите на Берковица в първи детски пленер в града

Първи детски пленер започна в Берковица. От два дни талантливи деца рисуват на открито забележителностите на града под ръководството на художника и уредник на културен център „Йордан Радичков“ Никола Минчев, съобщиха от Община Берковица.

В пленера участват девет деца от трите основни училища в Берковица. Те рисуват емблематични за града сгради и културни забележителности – Часовниковата кула, Къща музей „Иван Вазов“, Градска художествена галерия и църквата „Св. Николай Чудотворец“. По време на пленера децата научават интересни данни за историята, за архитектурата и художествената стойност на обектите и факти, свързани с историята и съществуването им. Целта на пленера е да се събуди интерес у децата към културно-историческото наследство на Берковица. След пленера ще бъде подредена изложба с рисунките на децата.

Материалите за рисуването и 10 броя преносими статива са закупени с дарение на писателя Радослав Бимбалов. Той е подарил своята награда от Националния литературен конкурс на името на Йордан  Радичков, организиран от Община Берковица, на талантливите деца от Берковица.

От местната администрация казаха, че пленерът за деца е ново за града събитие, което ще обогати културния календар.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button