Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Договориха увеличение на заплатите за учителите в Монтана

Увеличение на плащанията за учителите, договориха представителите на синдикатите и кмета на Монтана.

Повече средства за лекторски часове, работно и представително облекло, както и за петте квалификационни степени, ще има за служителите в сферата на образованието в община Монтана. Кметът Златко Живков подписа колективен трудов договор с представителите на синдикатите.

“По-високи са договорните размери в сравнение с националния рамков договор”, уточни Александър Герасимов, директор “Хуманитарни дейности” към общината.

“За работно облекло, за някои социални придобивки и условия синдикатите да осъществяват своята дейност”, каза той..

“Аз съм удовлетворена от това, че постигнахме някои от договорностите, по-високи от националния колективен трудов договор, защото това е смисълът на подписването на общински КТД”, заяви Татяна Алексиева, регионален синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”.

„Чакаме да видим дали парите за увеличенията ще стигнат“, каза Енеза Ангелова, председател на Синдиката на българските учители в Монтана към КНСБ.

“Защото стандартът е по-нисък, отколкото това увеличение от 8,4%”, заяви Ангелова.

“Ще ни бъде трудно да осигурим средствата за увеличението на работната заплата с 8,4 %, но ще го направим”, заяви Бойка Симеонова, директор на Природо-математическата гимназия в Монтана.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button