Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Кардиолози от плевенска болница провеждат безплатни прегледи в малки населени места в Северозападна България

Лекари от Специализираната кардиологична болница в Плевен провеждат изнесени прегледи в малките населени места в Северозападна България. Инициативата е на Българския кардиологичен институт (БКИ) и се реализира по програмата “Грижа за вас”, съобщават от здравното заведение. Прегледите са напълно безплатни и се организират по предварителен график.

“Нашите специалисти посещават малките населени места от години, но напоследък наблюдаваме сериозно нарастване на интереса и броя на пациентите. Хората реално имат нужда от тези изнесени прегледи и срещите с лекарите. Чувстват се спокойни, когато сме сред тях”, каза д-р Валентин Христов, изпълнителен директор на Специализираната кардиологична болница.

Графикът на посещенията се изготвя след подадени заявки от кметовете по места и от личните лекари. Най-често прегледите се провеждат в сградата на кметството или в кабинета на личния лекар. Датите се обявяват предварително, за да могат жителите да се възползват максимално от инициативата. Средно на ден преминават между 20 и 30 пациенти.

Прави впечатление, че сред желаещите консултация с кардиолог вече има и много млади хора”, добави д-р Христов.

През май изнесени кардиологични прегледи ще се проведат в 11 населени места в общините Видин, Бойчиновци, Бяла Слатина. Готов е и графикът за юни. Кметове и лични лекари, които желаят да се включат в инициативата, могат да се свържат с болницата на телефон 064804480.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button