Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Международен фолклорен фестивал във Вършец

Международен фолклорен фестивал „Пъстра огърлица“ събира над 450 танцьори във Вършец

Над 450 танцьори от седем страни ще покажат своето майсторство на международния фолклорен фестивал „Пъстра огърлица“ във Вършец, съобщи кметът на Вършец Иван Лазаров.

Фестивалът ще се проведе на 3 и 4 юни на открита сцена пред читалище „Христо Ботев“ в курортния град. В него ще участват 20 състава за изворен и обработен фолклор от България, Сърбия, Република Северна Македония, Словакия, Киргизстан, Иран и Исландия. Повечето от тях участват за пръв път във фестивала и ще покажат непознати за публиката танци от своите страни.

Целта на форума е популяризиране на фолклорното богатство и културните традиции на страните от Европейския регион и извън него, както и затвърждаване на добрите отношения между България и европейските държави в областта на културата.

Фолклорният фестивал „Пъстра огърлица“ е проведен за пръв път през 2013 година и оттогава е ежегоден, като прекъсване има само в годините на пандемията. В предишните му издания са участвали фолклорни ансамбли от Франция, Република Северна Македония, Сърбия, Италия, Румъния, Украйна, Русия, Чехия, Република Корея, Великобритания, Грузия, Албания, Гърция, Полша, Унгария, Нидерландия и България, уточни кметът.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button