Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Модерна апаратура в болницата в Монтана

Министърът на здравеопазването посети болницата в Монтана и откри модерна апаратура

Министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев посети държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана и откри новозакупена модерна апаратура за диагностика – дигитален графичен рентгенов апарат за отделението по пулмология и фтизиатрия.

На церемония в отделението Меджидиев съобщи, че за апарата от бюджета на здравното министерство са отпуснати 360 000 лева и техниката е последно поколение. Министърът се срещна с най-възрастния лекар в болницата – д-р Цветан Петров, който, макар че е над 80-годишен, още работи в отделението по пулмология и фтизиатрия и лекува пациенти с туберкулоза.

Министър Меджидиев даде отлична оценка на болницата в Монтана и заяви, че когато министерството, ръководството на болницата и Общината в даденото селище работят в синхрон, то резултатите са видими – болница без никакви финансови задължения, добре окомплектована с апаратура и с персонал. Той заяви, че ръководството на болницата в Монтана има пълното доверие на министерството и му пожела да продължи да работи все така. Меджидиев съобщи, че министерството ще отпусне още средства на болницата за закупуване на видео-гастроентероскоп и за изграждане на хеликоптерна площадка за бързо транспортиране по въздуха на пациенти, нуждаещи се от специализирано лечение в други болници. За площадката ще бъде обявен конкурс и експертите ще уточнят най-удобното място, посочи министърът.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button