Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Монтана започва 2024 г. с по-голям бюджет

Проектът на бюджет на Община Монтана предвижда 83 милиона, което е с 9 милиона повече, отколкото през миналата година

Община Монтана започва 2024 година с бюджет, чиято стартова рамка е с 9 милиона повече, отколкото през 2023 година. “Това е бюджет на новите възможности”, заяви на семинар за представяне на бюджета на общината пред общински съветници и журналисти в хотел “Ата” във Вършец кметът на Монтана Златко Живков.

Община Монтана стартира годината с бюджет от 83 милиона лева. В бюджета се запазват и леко се увеличават средствата, отпускани на семействата за раждане на дете, средствата в подкрепа на местни инициативи, средствата за подпомагане на деца и младежи с изявени дарби, средствата за издръжка на студенти по медицина и педагогика, които след завършване на образованието си да се върнат да работят в Монтана, средствата за стартиране на самостоятелен бизнес, средствата за фонд “Ин витро”, средствата на за транспортни разходи на пенсионери над 70 години и средствата за подпомагане на млади семейства при закупуване на първо жилище.

Капиталовите разходи за годината са в размер на близо 8,4 милиона лева. Те са разчетени за инфраструктурни основни и текущи ремонти, за закупуване на оборудване и техника в града и 23-те села на общината. Отделно от тези средства община Монтана очаква да получи финансиране и от новата правителствена програма за инвестиционни проекти на общините. По нея община Монтана вече разработва проекти за 50 милиона лева, уточни Живков.

През тази година община Монтана ще работи и по множество проекти с финансиране от фондовете на Европейския съюз, които са на обща стойност 22,7 милиона лева. По този начин се оформя сборен бюджет от близо 106 милиона лева, обяви Златко Живков.

Бюджетът на Община Монтана за 2024 година трябва да бъде гласуван на заседание на общинския съвет на 15 февруари.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button