Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани
Популярно

Нова компостираща инсталация в Берковица

Компостираща инсталация, изградена със средства от ЕС, е открита в Берковица

Компостираща инсталация за преработка на зелени и биоразградими отпадъци е открита в Берковица, съобщиха от местната община.

Инсталацията се намира в местността Тутмата до Берковица на отбивката за близкото село Мездрея. Тя е на стойност 3 865 472,95 лева, като средствата са опуснати от Оперативна програма „Околна среда“ на Европейския съюз по проект на общините Берковица и Вършец. Капацитетът на инсталацията е да преработва 3696 тона зелени отпадъци на година.

Целта на новото съоръжение е да се намали количеството на извозваните и депонирани на депото край Монтана биоразградими отпадъци, генерирани на територията на общините Берковица и Вършец. Двете общини са партньори по проекта и сега започват разделно събиране и извозване на зелените и биоразградими отпадъци в специални контейнери, които ще се извозват до инсталацията край Берковица и ще се преработват в компост.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button