Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Община Берковица откри банкова сметка за дарения за пострадалите от наводненията

Община Берковица откри банкова сметка, в която може да се правят дарения за пострадалите от наводненията, съобщиха от местната администрация.

Желаещите да дарят суми трябва да напишат в платежното нареждане основание „Наводнение“. За да проследят прозрачното и целесъобразно изразходване на средствата дарителите трябва да се свържат с общинската управа на телефон 0953/89151, уточниха от общината.

Банковата сметка за дарения е IBAN: BG35 UBBS 8002 8413 8709 05, BIC code: UBBSBGSF,  Банка: ОББ АД – клон Берковица, площад “Йордан Радичков“ № 1

След поройни дъждове в Берковица на 1, 4 и 12 юни бяха наводнени мазета, приземни етажи и дворове на много частни имоти и на обществени сгради, отнесени и разрушени бяха настилките по много улици, повредени бяха мостове и друга инфраструктура.

Пострадалите от наводненията ще получат помощ от държавата, която ще отдели суми чрез Министерството на труда и социалната политика. Помощи вече раздава и БЧК. Комисии от общината описват щетите, за да се кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет.

Хората споделят, че в момента имат най-голяма нужда от бяла и черна техника, тъй като при наводненията печки, хладилници, перални, фризери, телевизори и друга техника са повредени от водата или от токов удар.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button