Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

По проект се обслужват 262 възрастни хора

По проекта „Грижа в дома в община Монтана“, финансиран от ЕС, се обслужват 262 възрастни хора

По проекта „Грижа в дома в община Монтана“, който се финансира от ЕС чрез програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, в община Монтана се обслужват 262 потребители – предимно възрастни хора и хора с увреждания, съобщи кметът на Монтана Златко Живков на първата информационна среща по проекта.

На работа са назначени 60 домашни помощници, две медицински сестри, един психолог и двама социални работници. По този начин са осигурени ежедневни, почасови здравно-социални услуги на възрастни хора и хора с увреждания в Монтана и 15 от селата в общината. Чрез изпълнението на дейностите по проекта потребителите, които не могат да се обслужват сами, получават навременна подкрепа в зависимост от техните индивидуални потребности. Домашните помощници пазаруват храна и необходими продукти, лекарства, заплащат сметки, оказват помощ в домакинството и в личната хигиена, придружават възрастните хора до различни институции, помагат им да излизат на разходки и заедно с останалите назначени по проекта оказват психологическа подкрепа, обяви Живков.

Кметът на Монтана коментира, че общината е една от лидерите в страната по развитие на социалните услуги и припомни, че от тях в областния град и 23-те села зависят 2200 души.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button