Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Помощ за пострадали домакинства

Пострадали от наводненията домакинства в Монтанско получават по 1512 лв. помощ от държавата

Пострадали от наводненията домакинства в Монтанско получават по 1512 лв. от държавата чрез Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Монтана. До момента са одобрени молбите на 49 домакинства за общо 74 000 лв., съобщи директорът на дирекцията в Монтана Петко Петков.

В община Монтана са подадени 54 молби за подпомагане, 30 от тях са вече одобрени и парите са преведени, в община Берковица са подадени 16 молби, като 15 от тях са одобрени, в община Чипровци са подадени пет молби, като четири са одобрени.

Екипите на социалните служби продължават посещенията в домовете на пострадалите хора, а някои от тях идват на място и подават молби, уточни Петков.

При обилните валежи през юни, които изпълниха 6-7 пъти месечните норми за област Монтана и минаха всички рекорди в историята на измерванията в този край, много реки излязоха от коритата си, язовири преляха през преливниците, имаше евакуирани хора, наводнени къщи, залети дворове, ниви, лозя, градини със селскостопанска продукция, отнесени мостове и настилки от улиците, повредена инфраструктура и други щети от водата.

В някои селища приливната вълна достигаше два метра и влачеше със себе си автомобили, контейнери за смет. При пороите не загина нито един човек, но щетите в област Монтана са за над 40 милиона лева, обявиха от областната управа в Монтана. Всяка от общините е описала пораженията е и е изпратила искане в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет, уточниха от управата.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button