Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Проекто-бюджетът на община Монтана достига близо 94 млн. лв.

„Това е най-солидната рамка на бюджет, която  Монтана е имала  досега.” Така кметът Златко Живков определи приходите и разходите в проекто-бюджета на общината в размер на 74 600 000 лева на обществено обсъждане.  Те са с близо 5 милиона повече от прогнозните параметри, с които общинската управа работеше до приемането на Закона за държавния бюджет.

„Очаквам в края на годината приходите и разходите да стигнат 80 милиона лева”, заяви Живков. В настоящия проект се увеличени средствата за  целевата субсидия за капиталови разходи, общата изравнителна субсидия, а новия момент е включването на средства за други трансфери за местни дейности в размер на 322 хиляди лева. С тях ще се компенсира увеличаването от 15 % на минималната работна заплата със задна дата от 1 януари. За това са настоявали всички кметове на общини пред настоящото правителство преди приемането на Закона.

„Изпълнението на собствените приходи на общината е по-добро от предишни години, но не може да покрие изцяло капиталовата програма на общината”, каза още кметът на Монтана.

Повечето от заложените първоначално обекти в строителната програма на община Монтана вече са пред финал. Става дума за  основните ремонт на ул. „Веренишка „ от бул. „Трети март” до пл. „Славейков”, читалищата в селата Габровница, Винище и Николово, новия храм в Крапчене, водопровода Войници – Долна Вереница, преасфалтирането на паркинги и околоблокови пространства, възстановяването на 15 детски площадки и др. Предстои подмяна на водопровода на ул. „Черковна”.

Средствата за обектите от поименните списъци за капиталови разходи се изчисляват на  8 754 000 лева.

Годишният разчет на средствата от Европейския съюз са 19 106 хиляди лева.

Проекто-бюджетът на община Монтана трябва да бъде гласуван на 22 август.

Източник: Община Монтана

Подобни публикации

Back to top button