Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

С много прояви Монтана ще отбележи празника на града „Свети Дух“

С много прояви Монтана ще отбележи празника на града „Свети Дух“, съобщи кметът Златко Живков. Проявите започват от утре и ще продължат една седмица.

В 9 часа утре се открива Научна конференция „Българският Северозапад: просвета и култура”, на която учени от БАН и от регионалните музеи и архиви ще изнасят доклади за развитието на просветата и културата в региона. В 11 часа в художествена галерия «Кирил Петров» ще бъде открита юбилейна самостоятелна изложба на художника Стефан Кирков по повод неговата 80-годишнина. В 18 часа на централния площад „Жеравица“ ще има концерт на ОДК „Ние врабчетата“ – Монтана.

В следващите дни са предвидени международна киноложка изложба, турнир по шах, алея на изкуствата и занаятите, международен фолклорен фестивал с участието на танцови групи от пет страни, фермерски пазар, тържествена сесия на общинския съвет, множество концерти, хепънинг „В кухнята на художника“ и т.н,. Очаква се за празника в Монтана да пристигнат делегации от много побратимени общини от различни страни, уточни кметът.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button