Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

Седмица на спорта – MOVE Week

Седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week ще се проведе в Монтана

И тази година Младежкият дом се включва в Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week, част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура. От 22 до 27 май ще имате възможност да намерите вашето движение и да се забавлявате. Целта на кампанията е да насърчи малки и големи към активен начин на живот чрез спорт или друга физическа дейност. Разнообразни са и заниманията, които Младежкият дом предлага през този период. През цялата седмица, който желае ще има възможност да се включи в различни спортни и танцови активности в сградата на институцията. Те ще бъдат достъпни за всички, а графикът е следният:

Аеробика
22 май от 18.00 до 19.00 часа

Спортен клуб УШУ Монтана – открити тренировки по Винг Чун самозащита /китайско бойно изкуство за самозащита/
23 май от 18.30 часа до 19.30 часа

Тай Дзи – открити тренировки по китайски бойни изкуства
23 май от 18.30 часа до 19.30 часа

Тенис на маса
23 май от 17.30 часа до 19.30 часа

Танцова формация „Dance machine” – открити класове по хип хоп и брейк денс
22 май от 19.30 до 20.30 часа

Клуб по спортни танци „Астра“ и Мажоретен състав – открити занятия по спортни и мажоретни танци
25 май от 17.00 до 19.30 часа

Танцов ансамбъл „Младост“ – открити занятия по народни танци
25 май от 17.00 до 21.00 часа

Традиционно Седмицата на физическата активност и спорта ще завърши със спортен празник – „Спортна събота”. Мястото е добре известно в парк „Монтанезиум“. Стартираме в 8,30 часа на 27 май с китайски упражнения за здраве „Ба Дуан Дзин“. Програмата продължава с открити занимания по бойни изкуства, народни танци, модерни танци, брейк и хип-хоп. Желаещите ще могат да стрелят с лък, да пробват точността си с Дартс, да се включат във велопоход. За малчуганите е предвидено и състезание по надбягване с тротинетки, което се радва на огромен интерес. Понеже спортът е здраве, РЗИ – Монтана е подготвила интересни брошури с полезна информация. Като доброволци в спортната събота ще се включат и БЧМК. При лошо време откритите тренировки ще се провеждат в Общински младежки дом!

Темата на кампанията MOVE Week тази година e Спорт #БезОтпадъци. Затова организторите, доброволците и участниците в събитието в парк „Монтанезиум“ ще напълним шишеяда с пластмасови бутилки . Целта е да се стимулира разделното събиране на отпадъци и заедно да дадем добър пример. Призоваваме всички посетители в парка да подкрепят инициативата и така да съчетаем приятните спортни емоции с полезните действия.

Източник: Монтана Днес

Подобни публикации

Back to top button