Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Стартира велообиколка на Северозапада

Любители на велосипедите от шест страни стартираха от Чипровци във велообиколка на Северозапада

Над 350 любители на велосипедите се събраха днес в Чипровци и стартираха в третата обиколка на Северозапада, организирана от местната община и партньори.

Сред участниците са велосипедисти от различни краища на България, а също гости от Румъния, Сърбия, Албания, Нидерландия и Великобритания. Според възможностите си всеки ще премине по три възможни маршрута с различна денивелация и натоварване. Единият е с дължина 45 километра, другият – 75 километра, а третият – 105 километра. Маршрутите са в областите Монтана и Видин и преминават по шосета и местности с красиви гледки. Според Еленко Еленков от организаторите, това е най-голямото шосейно състезание за аматьори в България.

Кметът на Чипровци Пламен Петков приветства участниците и лично даде старт на състезанието. Той припомни, че състезанието е започнало преди три години по проект, а после е харесало на много от участниците и общината го е направила ежегодно. Награждаването ще бъде тази вечер в село Митровци, община Чипровци. Там ще има програма с народни хора, местни кулинарни специалитети и веселие, обяви Петков и заяви, че това е поредната инициатива, с която се популяризира Чипровския край.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button