Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Треньор по баскетбол и хореоргаф бяха обявени за почетни граждани на Монтана

Треньорът по баскетбол Славко Димитров и хореографът Стоян Стоянов бяха обявени за почетни граждани на Монтана на празника на града „Свети Дух“, който се отбелязва днес.

На тържествена сесия на общинския съвет в Монтана двамата получиха почетния знак на Монтана от кмета на града Златко Живков.

Славко Димитров е треньор в Монтана от 1988 година. Той за пръв път вкарва женския баскетболен отбор на града в елитната „А“ група, а през сезон 1994-1995 година отборът му става първият извънстоличен тим, спечелили в една година шампионата и купата на страната. В следващите години Славко Димитров печели още няколко купи и медали на България с „Монтана“, става шампион и на Македония с отбор от малък град, който ръководи за година. За няколко години е помощник-треньор на националния отбор на жените по баскетбол, а в момента работи в школата на Монтана.

Стоян Стоянов е създател и ръководител на представителен танцов ансамбъл „Младост“- Монтана, през който за няколко десетилетия са преминали хиляди танцьори. От ансамбъла са излезли и 19 хореографи, които сега ръководят представителни танцови формации.

На тържествената сесия в Монтана присъстваха кметове и председатели на общински съвети от девет партньорски града на Монтана от различни страни в Европа.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button