Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Започна записването за Националния конкурс “Напеви от Северозапада” в Монтана

За петнадесети път Монтана събира фолклорни таланти за участие в Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“. Конкурсът се организира от Общински младежки дом – Монтана, в партньорство със сдружение „Младежки порив за бъдещето” и школа по български народни танци „Стоянови”. Той ще се проведе на 13 и 14 май в сградата на институцията. Право на участие в него имат деца на възраст от 4 до 19 години, ученици от държавни и общински училища, възпитаници на читалища, обединени детски комплекси, центрове за работа с деца, младежки домове и други организации за неформално образование, студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив и висши учебни заведения с музикални специалности, на възраст от 19 до 30 години.

Разделите, в които ще се състезават участниците са “Народно пеене”, “Хореография”; “Инструменталисти” и “Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”. Заявки за участие се приемат най-късно до 20 април 2023 година на имейла на конкурса: napevi_severozapad@abv.bg или на пощенския адрес на Младежкия дом: 3400 Монтана, бул. “Трети март” 98. Задължително условие е в различните раздели едно от изпълненията да е от Северозападна България и Северняшката фолклорна област. Целта на организаторите е да се съхрани и популяризира певческото, инструменталното и танцово фолклорно изкуство на нашия край, да катализира стремежа им да го запазят и предадат за поколенията, посочват от Младежки дом в Монтана.

Традиционно в рамките на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” се организира и видеоконкурсът за народни песни и хореография. В него могат да се включат български деца, живеещи в чужбина. Тук крайният срок за получаване на заявките и клиповете с изпълненията е 6 май 2023г.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button