Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Изложба с картини на автори, творили през миналия век, показват в Берковица

Изложба с картини на художници от Берковица, творили през миналия век, бе открита в общинската художествена галерия „Отец Паисий“ в Берковица. Картините са от фонда на галерията и показват миналото на града, съобщипа от общинската администрация.

Авторите са популярни в Берковица художници – Кирил Воденичаров, който е рисувал града и хората в продължение на десетилетия, Йордан Ивков – художник пейзажист на природата и Балкана около Берковица, проф. Бойчо Григоров, автор на маслени картини, отразяващи старините и духа на града от 60-те години на XX век, Димитър Димитров Куцаров – доайенът на берковските художници с пейзажи и жанрови картини от бита на Берковица, Боян Стоянов – портретист, живописец, рисувал жанрови картини, представляващи занаята на хората от онова време.

Представените картини създават у посетителя една вярна и носталгично-романтична представа за миналото на Берковица от 30-те до 60-те години на миналия век, казват организаторите.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button