Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Месечната норма за дъжд в Монтанско е вече три пъти надвишена

През първата половина на месец юни в планинската част на област Монтана е паднал дъжд, който е вече три пъти над месечната норма, съобщи за БТА Леночка Ангелова – директор на метеорологичната станция в Монтана.

През тази нощ в Монтана валежите са 25,3 литра на квадратен метър, в Чипровци – 32 л/кв.м., в село Замфирово – 30 л/кв.м. и т.н. В град Берковица, където на 1, 4 и 12 юни имаше интензивни проливни дъждове с количества до 100 литра на квадратен метър, тази нощ са паднали само 14 л/кв.м. и дъждът не е предизвикал нови щети. В града и общината обаче продължава разчистването на речни корита, дерета и улици, чиято настилка беше отнесена, продължава отводняването на мазета, приземни етажи и дворове. На място работят войници с техника от българската армия, служители на пожарната, на общината от Берковица и на Областното пътно управление от Монтана.

Прогнозите за региона за днес и следващите три дни са за нови обилни валежи от дъжд. Едва във вторник времето ще се стабилизира и валежите ще спрат, заяви за БТА Ангелова.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button