Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Над 600 души се включиха в „Зелено бъдеще за всеки“

Над 600 души от Северозападния регион за планиране се включиха в кампанията „Зелено бъдеще за всеки“

Приключи информационната кампания „Зелено бъдеще за всеки!“ на Северозападното държавно предприятие Враца, съобщиха оттам. Основната цел на кампанията бе да се информира обществеността за това какви залесителни дейности се извършват, за ролята на лесовъда в стопанисването и опазването на горите.

В продължение на седмица през шатрите, поставени на централни улици в Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана, са преминали над 600 души. Отделно от тях с ученици и деца от детски градини са проведени образователни игри и художествени ателиета по повод Седмицата на гората.

Информационната кампания е част от проект „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез прилагане на лесовъдски практики и залесяване на територията на Северозападно държавно предприятие“, изпълняван от СЗДП Враца по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г“. В него участват 13 горски и ловни стопанства, които ще осъществяват почвоподоготовка, отглеждане на млади култури и залесяване на нови гори, на обща площ над 53 хектара. Проектът е финансиран от Европейския съюз и е на стойност 10 млн. лв., като националното съфинансиране е близо 1,5 млн. лв.

На територията на област Монтана в проекта участват държавните горски стопанства в Монтана, Берковица, Чипровци, Говежда и Лом, където ще бъдат залесени над 1600 декара нови гори. 1 227 дка нови култури ще залесят Държавните горски стопанства в област Враца, участващи в проекта. На територията на област Видин е включено Държавно горско стопанство-Видин, където ще се извършват дейности на повече от 3 200 дка.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button