Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Подпомагат двойки с репродуктивни проблеми

Община Лом ще подпомага двойки с репродуктивни проблеми

6000 лв. от бюджета на Община Лом са определени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми чрез Фонд „Ин витро“ през 2023 г.  По предложение на кмета д-р Георги Гаврилов Общинският съвет одобри Методика и комисия за разпределянето им.

Чрез фонд „Ин витро” ще се подпомагат еднократно, веднъж в годината, жени и семейства с репродуктивни проблеми, с постоянен и настоящ адрес на територията на община Лом.

Средствата, предвидени за финансово подпомагане, са за изследвания, медицински услуги, манипулации, процедури, извършени на територията на Република България, свързани с лечение на безплодие. Те ще се разпределят от комисия с председател Хилда Владимирова – зам.-кмет на Община Лом, и членове: Альона Арсенова – директор на дирекция „Хуманитарни и социални дейности и програми за заетост“ и д-р Милиета Братолова – акушер-гинеколог в Център за предоставяне на услуги за ранно детско развитие. Комисията заседава веднъж в годината след проведена кампания за прием на документи за кандидатстване за получаване на финансова подкрепа.

Жените и/или семействата с репродуктивни проблеми могат да подават документи в стая 203 в Община Лом от 18.04.2023 г. до 29.09.2023 г.

Методиката за разпределяне на средствата от Фонд „Ин витро“ относно правилата, условията, начина на финансиране, критериите и необходимите документи, са публикувани  по-долу.

Източник: Община Лом

Подобни публикации

Back to top button