Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Показват изложба с картини, посветена на есента

Изложба с 23 картини на есенна тематика бе открита в галерия „Кирил Петров“ в Монтана.

Творбите са рисувани в периода 1990-2005 година. Техни автори са художници от цялата страна. Картините са от фонда на галерията и са закупени малко  след като са нарисувани. В повечето от тях преобладават оранжевите и червените цветове, които се смесват с останалите по характерен за всеки от авторите начин. Повечето картини са рисувани с маслени бои и с пастели. Най-много от тях са пейзажи, но има и една абстракция, както и няколко фигурални композиции и композиции с животни.

Картините са рисувани от национално известни художници като Георги Божилов – Слона, Александър Петров – Лавандулата, Янаки Кавръков, Борис Иванов, Павлин Коцев, Бойчо Григоров, Цецка Бакърджиева, както и от известни художници от региона, сред които Милчо Спасов, Тодор Деков, Теодоси Антонов, Николай Синьовски, Здравко Александров, Димитър Димитров и т.н. Изложбата може да бъде видяна до 27 ноември 2023 година.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button