Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

10 милиона лева в подкрепа на малкия и средния бизнес предвижда община Лом по подхода „ВОМР“

Кметът на Лом и председател на Местната инициативна група (МИГ-Лом) д-р Георги Гаврилов съобщи, че новата стратегия, която МИГ-Лом разработва по подхода „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР), предвижда в следващите четири години ресурс от 10 милиона лева, от който ще се възползва малкият и средният бизнес, земеделските производители, образователните и културните институции, както и граждански организации.

Изявлението бе направено, след като Гаврилов се завърна от официалната церемония по връчването на договори от министъра на земеделието Кирил Вътев на общини за финансиране на Местни инициативни групи по подхода.

Проектът на Стратегията на ВОМР на МИГ-Лом предвижда финансов ресурс от 1 555 000 лева по програмата „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, 1 450 000 лева по програма „Развитие на човешките ресурси“, 977 915 лева по програма „Образование“ и 60 000 лева по програма „Околна среда“.

Най-много са предвидените средства по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони – 5 955 900 лева. Приоритетите на МИГ-Лом са „Насърчаване на заетостта и развитието на умения“, „Социално включване и равни възможности“, „Насърчаване на младежката заетост“, „Социални иновации“, съобщи още Гаврилов. Той коментира, че е важно общината и местната инициативна група в Лом да са активни и заедно с местния бизнес да се върви напред.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button