Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Шестима са кандидатите за кмет на Монтана

Официално кандидатите за кмет на Община Монтана са шестима.

Адвокат Петър Петров беше първи обявен за кандидат за кметското място и издигнат от ПП “Възраждане”. Той е народен представител в сега действащия парламент
Роден на 14 март 1983 г. През 2006 г. завършва Право в СУ “Св. Климент Охридски”. След това практикува в сферата на гражданското съдопроизводство. През 2014 г. става един от учредителите на партия “Възраждане”. В момента е зам.-председател на “Възраждане” и зам.-председател на ПГ на “Възраждане”, народен представител трети мандат.

Златко Живков издигнат от МК СДС /ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД И ЗНС/, който е един от най-дългогодишните кметове в историята на България и най-дълго управлявалият областен град, се явява кандидат за седми пореден мандат.

Леко напрежение около кандидатурата на Живков имаше в началото на септември, когато от ГЕРБ заявиха, че го издигат за кмет на Монтана, заради което той свика извънреден брифинг в същия ден, на който отхвърли това тяхно твърдение и отбеляза, че е “издигнат от местна коалиция”.

Камелия Трифонова от “БСП за България” е избрана единодушно на общинска конференция на партията в Монтана. Трифонова е председател на общинската организация на социалистите в града и е била няколко мандата общински съветник, като до момента беше и зам.-председател на Общински съвет Монтана. Тя е икономист по професия и работи в частна фирма.

Теменужка Цветкова е кандидатът на коалиция ПП-ДБ. Тя е израснала и живее в Монтана. Цветкова е общественик, председател на общинската структура на “Продължаваме Промяната” в град Монтана. От 16 години работи в сферата на фармацевтичната грижа, а понастоящем е председател на Районната колегия на помощник фармацевтите. Била е кандидат за депутат в листата “Изправи се! Мутри вън!” през 2021 г. и през 2022 г.

Любомир Иванов, издигнат от Земеделски съюз “Ал. Стамболийски”, е съвременен български политик. По образование е инженер. Владее немски и руски език.
Избран е за народен представител на “Синята коалиция” в Народното събрание от 12-и МИР Монтана на парламентарните избори през 2009 г.

Светослав Илиев е номиниран от “Левицата!”.

Източник: bnt.bg

Подобни публикации

Back to top button