Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Веско Ешкенази гостува на фестивал в село Дебнево

Националното турне на Веско Ешкенази и Вероника Тодорова с Плевенската филхармония ще гостува на фестивал в село Дебнево

Националното турне на Веско Ешкенази и Вероника Тодорова с Плевенската филхармония ”В света на музиката” ще гостува на фестивал в село Дебнево на 5 август. Проектът преминава под диригентството на маестро Георги Милтиядов – аранжор на голяма част от творбите, както от класическия репертоар, така и на заглавия от популярната музика, съобщиха за БТА от музикалния институт.

В програмата са включени произведения от Йохан Себастиан Бах, Антонио Вивалди, Волфганг Амадеус Моцарт, Арам Хачатурян, Петко Стайнов, Ренцо Руджери, Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Майкъл Джексън, ”Куин“ и др. Концертмайстор на оркестъра е Чавдар Вълков.

Интересът на почитателите на музиката е предизвикан и от изпълнение на нова българска творба, създадена по музика на Вероника Тодорова и е аранжирана от Георги Милтиядов. Видеоклипът й е дело на режисьора Васил Стефанов, продуциран от Плевенската филхармония. Кадрите са заснети в района на село Дебнево. Програмата ще бъде представена в село Дебнево на 5 август на летния фестивал ”Jam on the river”, който всяка година събира меломани в планината по идея на Вероника Тодорова.

Гастролите на Плевенската филхармония с Веско Ешкенази, Вероника Тодорова и Георги Милтиядов продължават в понеделник,  24 юли, в Драматичен театър – Монтана, на 31 юли – в Амфитеатъра в Созопол, и на 4 септември – в НЧ ”Напредък” 1869” – Горна Оряховица.

Творческият екип ще представи проекта ”В света на музиката” отново в София, в зала ”България”, на 3 август.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button