Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Безработните намалели с 1,2 % през април

Броят на безработните в трите северозападни области -Монтана, Враца и Видин, е намалял с 1,2 процента през април в сравнение с март, съобщиха от Регионалната служба по заетостта (РСЗ) в Монтана.

В края на миналия месец безработните в трите региона са общо 15 706 и са с 183 по-малко в сравнение с края на месец март.

Средното равнище на безработицата в българския Северозапад е 11,5 на сто и в сравнение с предишния месец има намаление с 0,1 на сто, а в сравнение с месец април на 2022 година намалението е с 0,8 на сто.

В област Враца нивото на безработицата е 10,1 на сто, в област Монтана – 11,8 на сто и в област Видин – 14,2 на сто. С най-ниска безработица са общините Враца – 4,2 на сто , Монтана – 4,2 на сто, Мездра – 5,1 на сто и Видин – 7,2 на сто и т.н. Най-висока е безработицата в общините Макреш – 68,2 на сто, Димово – 54,2 на сто, Ружинци – 42,2 на сто, Якимово – 31,8 на сто, Грамада – 30,1 на сто, Брегово – 29,2 на сто, Борован – 26,5 на сто и т.н.

Най-търсените от работодателите професии през месец април в Северозапада са шивачи, гладачи, машинни оператори, лекари, медицински сестри, монтажници, общи работници, продавач-консултанти, шофьори, лични асистенти, опаковчици, готвачи,  сервитьори и т.н., уточниха от Регионалната служба по заетостта в Монтана.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button